Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-07@10:20:09 GMT

زلزله کرمانشاه در خراسان احساس شد!

تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۶۲۱۶۹

رویداد۲۴-رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با بیان اینکه زمین لرزه در سرپل ذهاب ۱۱ ثانیه طول کشیده است گفت: ۱۰۲ دستگاه شتابنگار در قسمت‌های مختلف کشور شتاب این زلزله را ثبت کرده‌اند و حتی در فاصله بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر در خراسان شمالی هم ثبت شتاب داشته‌ایم.
 
نشست تخصصی ارائه یافته‌های تیم اعزامی مرکز تحقیقات راه، ‌ مسکن و شهرسازی به مناطق زلزله‌زده کرمانشاه-سرپل ذهاب امروز با حضور تعدادی از متخصصان، محققین و علاقمندان در محل مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در این نشست با بیان این مطلب که زلزله‌ای که در بخش‌های مهمی از کرمانشاه به وقوع پیوست، بزرگتر از زمین‌لرزه‌ای بود که برای آن ناحیه از زاگرس مورد انتظار بود، گفت: ۱۰۲ دستگاه شتابنگار در قسمت‌های مختلف کشور شتاب این زلزله را ثبت کرده‌اند و حتی در فاصله بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر در خراسان شمالی هم ثبت شتاب داشته‌ایم. ما باور داریم که زلزله علاوه بر لرزاندن زمین‌ها و کوه‌ها، عملکرد گذشته ما در ساخت و ساز ساختمان‌ها، پل‌ها و شهرها و... را نیز لرزان و میزان آمادگی ما را در مدیریت صحنه و پس از حادثه نشان می‌دهد.
 
محمد شکرچی‌زاده در تشریح ماموریت و تکالیف مرکز تحقیقات راه، ‌ مسکن و شهرسازی در خصوص زلزله رخ داده در کرمانشاه گفت: مرکز تحقیقات پیرو حکمی که از سوی وزیر راه و شهرسازی دریافت نمود، تیمی را به منطقه اعزام کرده که به یافته‌های بسیاری در جهت برنامه‌ریزی‌ها دست یافته‌اند.
 
وی تاکید کرد: در حکم ابلاغی، بررسی وضعیت ساختمان‌های جدیدالاحداث بویژه مسکن مهر و بیمارستان‌ها در دستور کار قرار گرفته است و بر این اساس، بررسی‌ها همچنان ادامه دارد و پس از تکمیل ارائه و منتشر خواهد شد. در زلزله کرمانشاه، رفتارهای متفاوتی را از ساختمان‌های منطقه شاهد هستیم. اولا شتاب زلزله نسبت مستقیم با نیروی وارد بر ساختمان‌ها دارد و ما با شتاب‌های متفاوتی بویژه در منطقه سرپل ذهاب مواجه بوده‌ایم. در این شهر شتاب حاصله، ۰.۶۸ g بوده است و ۱۱ ثانیه به طول انجامیده است. همچنین در اسلاآباد، این شتاب ۱۲ صدم g بوده است که در مدت زمان بیشتری اتفاق افتاده است.
 
رئیس مرکز تحقیقات راه، ‌ مسکن و شهرسازی افزود: نحوه اجرا در رعایت دستورالعمل‌ها در ساختمان‌ها متفاوت است و کیفیت مصالح بسیار در ساختمان‌ها تعیین‌کننده بوده است. بویژه در ساختمان‌های بتنی به کرات عدم رعایت قوانین مشاهده می‌شود. نکته دیگر دیوارها و میانقاب‌ها در ساختمان هستند که در اسکلت‌ها جایگاه مناسبی ندارند و در زلزله‌ها فرو می‌ریزند.
 
شکرچی‌زاده یادآور شد: مهندسی عمران باید تکلیفش را با این نوع المان‌های غیرسازه‌ای مشخص کند چرا که در زمان زمان زلزله بسیار اثرگذار است.
 
وی با تاکید بر ضرورت و اهمیت جایگاه شبکه شتابنگاری افزود: شبکه شتابنگاری سرمایه ملی محسوب می‌شود و در این زلزله جایگاه بسیار مهم خود را نشان داد. یکی از برنامه‌های مهم ما در مرکز تحقیقات، پیگیری به منظور تقویت این شبکه به عنوان یک ضرورت جدی است.
 
زلزله های ۷ ریشتری ایران بیشتر در شهرهای کمتر از ۱۰۰ هزار نفر رخ داده است
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، در خصوص برنامه‌ریزی‌ها به منظور آمادگی برای مقابله با زلزله‌های احتمالی با همین مقیاس گفت: زلزله‌های رخ داده با بزرگای ۷ در ایران بیشتر در شهرهای با جمعیت کمتر از ۱۰۰ هزار نفر بوده است و مسلما اگر در کلانشهرهایی مثل تهران، مشهد و تبریز رخ دهد، ‌ شاهد فجایعی فراتر از مرزها خواهیم بود. در همین رابطه استقرار سامانه‌های هشدار سریع و پاسخ سریع در این شهرها می‌تواند به طور قابل ملاحظه‌ای از خسارات بکاهد.
 
وی افزود: نکته بسیار مهم دیگر در این زلزله، ساختمان‌های مهمی است که بر اساس استاندارد ۲۸۰۰ در طبقه‌بندی اهمیت بسیار جای دارند. متاسفانه این ساختمان‌ها نظیر بیمارستان‌ها، در کل مناطق زلزله‌زده کرمانشاه آسیب دیده‌اند به طوری که بهره‌برداری مستمر آنها را امکانپذیر نکرده است. در حال حاضر تصویر روشنی از وضعیت بیمارستان‌ها در سایر نقاط کشور نداریم ولی می‌توان آنها را مورد بازدید جدی قرار داد و سپس اقدامات اولیه را برای مقاوم‌سازی به عمل آورد.
 
بسیاری از اسکلتها سرپا هستند و شاهد ویرانه های وسیع نیستیم
شکرچی‌زاده تصریح کرد: باید اقرار کنیم که اقدامات صورت گرفته در چند سال اخیر تاثیر خود را در این زلزله به وضوح نشان داد. پس از زلزله کرمانشاه بسیاری از اسکلت‌ها سرپا هستند و ما ویرانه‌های وسیع شهری را شاهد نیستیم. این نشان می‌دهد که مهندسی کشور راهکاری ندارد جز اینکه آیین‌نامه‌ها و قوانین بخصوص آیین‌نامه ۲۸۰۰ را به عنوان میثاق مهندسی در نظر بگیرد.
 
در ادامه این نشست جمعی از اعضای تیم اعزامی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با حضور در دو پنل تخصصی نتیجه بررسی‌های خود را در محورهای گوناگون ارائه نمودند. مطالعات مقاوم‌سازی سازه بیمارستان اسلام‌آباد غرب، ‌ عملکرد شبکه شتابنگاری در زمین‌لرزه کرمانشاه، یافته‌های ژئوتکنیکی در زلزله کرمانشاهسرپل ذهاب، گزارش پیمایش سکونتگاه‌ها، بررسی میدانی سازه‌های مهم شهری و ارزیابی اولیه کیفیت بتن‌های اجرا شده در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه از جمله محورهایی بود که در این بخش ارائه و تشریح شد.
 
شناسایی ۳۲۰ گسل در سطح ایران
در بخش پایانی نشست، دکتر علی بیت‌اللهی رئیس بخش زلزله‌شناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و رئیس تیم اعزامی مرکز به مناطق زلزله‌زده کرمانشاه، ‌ با تقدیر از بسیج عمومی مردم و نهادها در ارائه کمک به مناطق زلزله، به ارائه گزارشی از نتیجه بازدیدها از این مناطق پرداخت. از زلزله‌ رودبار تا به امروز گزارش‌های متعددی تهیه کرده‌ایم و به قطعیت می‌گویم که بسیاری از مسائلی که در این زلزله‌ها شاهد بوده‌ایم به سادگی پیش از وقوع زلزله قابل حل بوده است.
 
بیت‌اللهی در ادامه با بیان این مطلب که تاکنون ۳۲۰ گسل در سطح کشور شناسایی شده است و عمدتا در کنار تجمع گسل‌ها، ‌ تجمع مراکز جمعیتی را نیز شاهد هستیم گفت: از زمان وقوع زلزله تاکنون، ۸۷۹ پسلرزه ثبت شده است و انتظار داریم تا حدود ۱۵۰ روز دیگر نیز این پس‌لرزه‌ها با تعداد کمتر و بزرگی کمتر ادامه داشته باشد. نکته‌ای که وجود دارد این است که تا ۲۰ روز اول پس از زلزله احتمال پسلرزه‌های بزرگ وجود دارد که باید به این نکته توجه داشت.
 
رئیس بخش زلزله‌شناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات در بخش دیگری افزود: بر اساس نتایج اولیه تحقیقات مشخص شد که جابجائی در جهت عمودی و ایجاد پرتگاه با ارتفاع بیش از سه متر، گسیختگی طولی و ممتد در امتداد بیش از چهار کیلومتر و در پهنای بیش از یک کیلومتر در سطح زمین، در نتیجه رخداد زلزله کرمانشاهسرپل ذهاب ایجاد شده است.
 
خسارت ۳۰ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی در زلزله استان کرمانشاه
وی در خصوص برآوردهای تخمینی میدان تخریب ساختمانی در زلزله کرمانشاهسرپل ذهاب گفت: بر اساس این برآرودها، ۳۰ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی آسیب‌دیده داریم که ۴۵۰۰ واحد شهری و ۱۱۵۰۰ واحد روستایی با ۱۰۰ درصد تخریب مواجه بوده‌اند. همچنین ۴۵۰۰ واحد شهری و روستایی با درصدهای مختلف آسیب‌دیدگی قابل تعمیر هستند.
 
بیت‌اللهی ادامه داد: مسکن مهر نیز در اسلام‌آباد غرب یکی از چهره‌های بحران‌زای منطقه بود. مجتمع مسکن مهر بدره در اسلام‌آباد غرب با ۲۰ بلوک بدون آسیب‌دیدگی بوده است ولی در مجتمع مسکن مهر آزاد در اسلام‌آباد غرب با ۹۹ بلوک، ‌تخریب ۱۰۰ درصد را داشته‌ایم. همچنین در مسکن مهر شهید شیرودی و مجتمع کارمندی شکوه در سرپل ذهاب تخریب عمده‌ای ایجاد نشده است مسکن مهر الوند در این منطقه ۱۰۰ درصد تخریب داشته است.
رئیس بخش زلزله‌شناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و رئیس تیم اعزامی مرکز به مناطق زلزله‌زده کرمانشاه در بخش پایانی سخنان خود به اقدامات عملیاتی برای مدیریت بحران پیش از زلزله اشاره نمود.
 
وی، آموزش گسترده مردم، تعیین گروه‌های مردم‌نهاد مطلع و آماده در سطح مناطق، تعیین راهکارهای مقاوم‌سازی نقاط آسیب‌پذیر، ساخت و تجهیز مراکز امدادی و اقامتی، آموزش مهارسازی اجزای غیرسازه‌ای در ساختمان ها، کنترل و کاهش شرایط ایجاد مخاطرات ثانویه و تهیه آیین‌نامه‌ها و ضوابط ساخت و ساز متناسب با مباحث لرزه‌ای را از محورهای مهم عملیاتی برای مدیرت بحران پیش از زلزله برشمرد.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۶۲۱۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن از ۲ میلیون و ۵۶۸ هزار واحد عبور کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی امروز ۱۷ اردیبهشت در دومین روز همایش گروه‌های جهادی و مردمی ضمن تقدیر از بسیجیان فعال، اقدامات امام راحل را در به خروش آوردن مردم و پیروزی انقلاب اسلامی ستود و گفت: به خروش آوردن مردم، طرز تفکر متفاوت و داشتن روحیه رهبری اجتماعی می‌خواهد که امام راحل این ویژگی ارزنده را داشت.

عضو کابینه دولت سیزدهم یکی از اهداف تشکیل بسیج سازندگی را ترغیب مردم و آوردن آنها به صحنه‌های مختلف اجتماعی عنوان کرد و گفت: شما بسیجیان می‌توانید با روحیه خود به وزارت راه و شهرسازی در ترغیب مردم به نوسازی مسکن کمک کنید.

بذرپاش با اشاره به اینکه حضور حلقه‌های میانی کمک قابل توجهی به تشویق مردم به نوسازی بافت فرسوده می‌کند گفت: کارهای زیادی در کشور در حال انجام است اما به نظر می‌رسد رضایت بخش نیست زیرا فناوری که باید استفاده شود به کار نمی‌رود و گروه‌های جهادی می‌توانند در سرعت دادن به این اقدامات نقش مؤثری داشته باشند.

وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: گروه‌های جهادی صاحب فناوری هستند و ما در وزارت راه و شهرسازی به این فناوری نیاز داریم که این باور من به این همایش و رویداد به شمار می‌رود.

وی با تاکید بر اینکه استفاده از توانمندی حلقه‌های میانی و گروه‌های جهادی سبب جهت‌گیری فعالیت‌ها خواهد بود گفت: ما در وزارت راه و شهرسازی یکی از پرتماس‌ترین وزارتخانه‌ها به شمار می‌رویم و عملکرد ما مستقیماً با زندگی مردم ارتباط دارد. بنابراین بهره‌مندی از روحیه گروه‌های جهادی در پیشبرد اهداف در بخش راه‌های روستایی و نوسازی بافت‌های فرسوده مؤثر خواهد بود.

عضو کابینه دولت سیزدهم با تاکید بر اینکه دو پروژه بزرگ طرح نهضت ملی مسکن و پروژه ایران راه به عنوان پروژه‌های کاربردی دولت سیزدهم در مجموعه وزارت راه و شهرسازی است، گفت: پروژه ایران راه به این معناست که ایران سرزمین فرصت‌های لجستیکی و ترانزیتی است. همچنین با توجه به اینکه مردم در حوزه بهره‌مندی از فرصت‌های لجستیکی و ترانزیتی از مجموعه وزارت راه و شهرسازی مطالباتی دارند در این بخش کارهای مهمی در حوزه بین‌الملل انجام شده است.

بذرپاش تاکید کرد: ترانزیت به اندازه نفت می‌تواند برای کشور درآمدزایی داشته باشد که تلاش می‌کنیم تا از این ظرفیت بهره لازم را ببریم.

رشد ۵۸ درصدی ترانزیت جاده‌ای در سال گذشته

وزیر راه و شهرسازی گفت: با تلاش همکاران و همه فعالان در سال گذشته در حوزه ترانزیت جاده‌ای ۵۸ درصد رشد داشتیم و رکورد ترانزیت در این سال شکسته شد. همچنین در فروردین امسال در حوزه ترانزیت جاده‌ای نسبت به فروردین سال گذشته ۴۵ درصد رشد ثبت شد.

بذرپاش به اثربخشی اتخاذ سیاست‌های خارجی دولت که تحت عنوان سیاست همسایگی نامیده می‌شود اشاره کرد و گفت: توافقات بین‌المللی و توسعه کریدورهای شمال- جنوب جزو برنامه‌های اصلی دولت سیزدهم و مجموعه وزارت راه و شهرسازی است که سیاست‌های خارجی بخشی از آنها را محقق کرده است.

میزان احداث راه‌های روستایی از ۱۱۶ هزار کیلومتر عبور کرد

وی با اشاره به اینکه به توصیه رئیس‌جمهور عملکرد دولت‌های قبل مورد نقد این دولت قرار نگرفته است، گفت: توسعه راه‌های مواصلاتی بخشی از سیاست‌های در حال اجرای وزارت راه و شهرسازی به شمار می‌رود. به برکت انقلاب اسلامی میزان احداث راه‌های روستایی از ۱۱۶ هزار کیلومتر عبور کرده است.

۷۲۵ نقطه پرحادثه کشور سال گذشته رفع خطر شد

بذرپاش با یادآوری اینکه وزارت راه و شهرسازی نگهداری ۲۲۰ هزار کیلومتر راه را بر عهده دارد، توضیح داد: در ابتدای سال گذشته در همکاری با پلیس رفع ۸۸۷ نقطه پر حادثه هدف گذاری شد که در سال گذشته ۴۱۲ نقطه پرخطر از ۸۸۷ نقطه هدف گذاری شده رفع شد. در مجموع با احتساب سال ۱۴۰۲ و سال‌های ماقبل ۷۲۵ نقطه حادثه خیز رفع خطر شد و همین برنامه در سال جاری تداوم دارد.

عضو کابینه دولت سیزدهم در بخش دیگری از سخنان خود به عملکرد وزارت راه و شهرسازی در حوزه زمین و مسکن پرداخت و گفت: با تصمیمات درستی که در شورای بنیاد مسکن گرفته شد و همچنین در همکاری با وزارت راه و شهرسازی واگذاری یک میلیون قطعه زمین روستایی به مردم در برنامه قرار گرفته است که تاکنون ۶۷۰ هزار قطعه زمین شناسایی شده است. همچنین در بخش ساخت واحدهای مسکونی روستایی از ۱۰۰ هزار واحد عبور کرده‌ایم.

بذرپاش افزود: هدف‌گذاری ما در حوزه روستایی احداث و تأمین دو میلیون واحد است. در حوزه زمین شهری نیز یک میلیون قطعه زمین به متقاضیان واگذار خواهد شد.

رشد بخش مسکن و ساختمان در ۱۴۰۲ به مثبت ۴.۸ رسید

عضو کابینه دولت سیزدهم توضیح داد: زمانی که دولت را تحویل گرفتیم توسعه مسکن و ساختمان طبق اعلام مرکز آمار و بانک مرکزی به ترتیب منفی ۱۳.۵ و منفی ۱۵.۴ بود. در ۹ ماهه ۱۴۰۲ رشد بخش مسکن و ساختمان به مثبت ۴.۸ رسید.

اجرای بیش از ۲ میلیون و ۵۶۸ هزار نهضت ملی مسکن

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد تعاونی‌های مسکن مشکلاتی در تکمیل واحدهای اعضای خود دارند، گفت: با تلاش‌های دولت سیزدهم هم اکنون احداث واحدهای نهضت ملی مسکن در سراسر کشور به دو میلیون و ۵۶۸ هزار واحد رسیده است. همچنین در بافت فرسوده نوسازی واحدهای مسکونی این بافت‌ها از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون از ۲۷۰ هزار واحد عبور کرده است بخشی از این واحدها تکمیل شده است.

تأمین ۱۰۰ هزار هکتار زمین برای طرح نهضت ملی مسکن

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه در پروژه مسکن مهر در مجموع ۸۰۰۰ هکتار زمین وارد عملیات ساخت مسکن در کشور شد گفت: امروز با احتساب زمین‌های روستایی، شهری و شهرهای جدید ۱۰۰ هزار هکتار زمین این کلان پروژه تأمین شده است و تابستان امسال این رقم به ۱۲۰ هزار هکتار خواهد رسید.

تکمیل و تحویل ۱۲۸ هزار و ۵۰۰ واحد مسکن مهر در دولت سیزدهم

وزیر راه و شهرسازی در خصوص مسکن مهر نیز گفت: در ابتدای دولت سیزدهم ۲۴۰ هزار واحد مسکن مهر باقیمانده تکمیل به دولت به ارث رسید که متقاضیان برخی از این واحدها از سال‌های ۸۹ و ۹۰ منتظر تحویل بودند که با تلاش‌های دولت سیزدهم ۱۲۸ هزار و ۵۰۰ واحد تکمیل و تحویل متقاضیان شده است و باقیمانده نیز در تعهد دولت است تا تکمیل و تحویل متقاضیان شود.

بذرپاش افزود: آماده‌سازی هر واحد مسکونی ۲۰۰ میلیون تومان هزینه برمی‌دارد که در خصوص باقیمانده‌های مسکن مهر، دولت این هزینه را متقبل شده است.

وی همکاری گروه‌های جهادی در اجرای طرح نهضت ملی مسکن را حائز اهمیت برشمرد و گفت عزم داریم تا واحدهای مسکونی در تعهد دولت را در زمان‌بندی اعلام شده به متقاضیان بدهیم.

گفتنی است در این مراسم از گواهی صلاحیت حرفه‌ای برای گروه‌های مردمی و جهادی رونمایی شد.

کد خبر 6098808 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • واگذاری مسکن به ۱۱۷ نفر از فعالان واجد شرایط هنر و رسانه استان قزوین
  • خرید و فروش مسکن به سامانه «خودنویس» افزوده می‌شود+ فیلم
  • ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد مسکن در دولت سیزدهم ساخته شده است
  • ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن از ۲ میلیون و ۵۶۸ هزار واحد عبور کرد
  • موافقت رئیس جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه برای تشکیل کارگروه اشتغالزایی
  • سند تک برگی تمام اراضی ملی در محدوده و حریم شهر زهک اخذ شد
  • اخذ سند تک برگی تمامی اراضی ملی در محدوده شهر زهک
  • موافقت رئیس جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه مبنی بر تشکیل کارگروه اشتغالزایی
  • کارگروه چابک و اثرگذار برای کاهش نرخ بیکاری
  • چرا ژاپن سیاست تخریب و ساخت مجدد دارد؟